Întreabă un arhitect ce trebuie să știi când îți faci un proiect de casă (infographic)

Ce cred oamenii despre proiectele de case

1. Arhitectul se închide la el în birou și desenează un proiect de casă

Arhitectul nu face un proiect de casă pentru el. În plus, tu și arhitectul nu semănați (95% sigur că tu nu ai barbă). El trebuie să proiecteze pentru familia ta, nu pentru a lui (a lui va beneficia indirect, prin onorariile de proiectare).

Pe de altă parte știi doar că nu ai fi de acord să o proiecteze chiar cum vrea el, nu?

2. Ce, constructorul  nu ar ști și el?

Nu. Știi de ce? Pentru că este mai greu să gândești când ții o cărămidă într-o mână și mistria în cealaltă. Cândva se întâmpla așa, dar toate casele aveau două camere, o tindă și o prispă. Și erau toate la fel. Constructorul este cel care stăpânește tehnologiile necesare construirii casei. Iar acele tehnologii se stabilesc printr-un proiect de casă.

Infograficul

Hai să vedem întâi infograficul, apoi mai discutăm. Ok?

Ce trebuie să știi despre viitorul tău proiect de casă

Cât a durat?

Și a fost doar o simplă înșiruire. Proiectul de casă începe cu adevărat când doar cochetezi cu ideea de a construi. Și apoi, continuă.

Proiectul este parte a unui proces, dar în alt sens, este chiar procesul. Începe cu tine și se termină cu o casă construită. Participă mulți oameni și totul trebuie centrat pe tine și pe familia ta, pe proprietarii casei.

Proiectul este pentru casa în care vei trăi mulți, mulți ani

Acesta este un lucru pe care cei mai mulți îl uită. Cei care construiesc sunt, adesea, printre cei mai energici dintre noi. Ei sunt obișnuiți să rezolve lucruri! Sunt oameni de acțiune, de cuvânt, descurcăreți și voluntari.

Și pentru că de obicei rezolvă lucruri, vor să rezolve și proiectul de casă. Cum? Simplificând și ignorând detaliile, trecând peste etape cât de repede se poate, uneori sărindu-le. Ai văzut deja că etapele sunt înlănțuite, că fiecare pas trebuie să-l urmeze pe cel dinaintea lui.

Proiectul de casă face parte dintr-un proces

Un proces care începe dinainte de a cumpăra un teren de casă. Și terenul este foarte important, pentru că el deschide sau închide oportunități. Apoi, după cum construcția are nevoie de un proiect, proiectul de casă, la rândul său, are nevoie de propriul său proiect: AnteproiectulDin el se dezvoltă apoi proiectul de casă: cu el se obține autorizația de construire și după el se construiește.

Pentru a construi, va trebui însă să alegi un constructor. Cum faci asta?  În baza proiectului tehnic și cu ajutorul arhitectului și a inginerilor proiectanți. Odată ales constructorul, va trebui să te asiguri că șantierul merge bine și că toate lucrările sunt de calitate. Adică? Adică să te asiguri că proiectul este respectat.

Proiectul are un scop. Să nu îl uiți!

Scopul este să construiești o casă.

Casa ta, casa familiei tale, casa în care copiii tăi vor crește, poate chiar casa nepoților tăi. Este casa în care te vei întoarce zi de zi de la locul tău de muncă. Este casa în care trebuie să te relaxezi și să te odihnești.

Casa se construiește în jurul unei familii

 Iar o familie se unește și mai mult într-o casă. Într-o casă se exersează grija părinților față de copii și respectul lor pentru părinți. Casa este un cadru pentru viața de familie. Nicăieri o familie nu petrece mai mult timp împreună ca acasă.

Acasă

O casă înseamnă ziduri și acoperiș, ferestre și uși. Acasă este un loc împletit cu sufletul unei familii. Acasă înseamnă, printre altele, și o casă.

Să construiești o casă fără a-i gândi însemnătatea și importanța, fără a-i acorda din timpul și din mintea ta, aceasta înseamnă ignorarea unui proces amplu și sensibil și atât de complex, prin cheltuielile și mulțimea de profesioniști de care este nevoie.

Dacă ți-a plăcut, găsești mai jos butoane pentru share în rețeaua ta socială favorită!