Ce trebuie să știi când cumperi un teren de casă

Am creat un infografic ce cuprinde informații legate de ceea ce trebuie să știi când cumperi un teren de casă.

O mulțime de termeni tehnici, cum ar fi POT (procentul de ocupare la sol), CUT (coeficientul de utilizare al terenului), regim de înălțime, suprafață construită, desfășurată, regim de retrageri și alinieri vor intra în viața ta odată ce vei dori să faci un proiect de casă pe terenul proaspăt achiziționat.
Infographic ce prezintă situațiile uzuale pe care un teren de casă le prezintă

Cu siguranță că aceste informații despre terenurile de case nu sunt niște secrete bine păzite. Totuși este bine să știi aceste amănunte aparent lipsite de însemnătate atunci când te uiți deja la anunțurile cu vânzări de terenuri pentru construcții.

Deja am lansat și un alt infografic în care prezentăm dimensiunile minime pe care un teren de casă trebuie să le aibă. Acestea sunt diferite în funcție de modul în care se poate amplasa o casă pe ele: în regim de ocupare izolat, cuplat, sau înșiruit.

Fiecare dintre aceste moduri de ocupare ale unui teren de casă are avantaje și dezavantaje.

Vei vedea atunci când treci în revistă un site cu oferte de terenuri pentru construcții că atunci când un teren pare să fie o ofertă excelentă, el este, cel puțin la prima vedere, neconstruibil, fiind prea îngust.

Arhitect Octavian Ungureanu